Skončil sa 27. ročník detskej súťaže Hviezdička

Skončil sa 27. ročník detskej súťaže Hviezdička

Prvé miesto putovalo do Bratislavy.

Víťazom 27. ročníka detskej speváckej súťaže Hviezdička, ktorého finále sa konalo 1. 6. 2018 v amfiteátri v obci Čaňa pri Košiciach sa stal desaťročný Matúš Gieci z Bratislavy. V konkurencii ďalších ôsmych spevákov zvíťazil s pesničkou Janka Lehotského Veľký sen mora, ktorú zaspieval vo verzii upravenej skupinou rádia Expres Škampi na žaru. Na druhé miesto sa s pesničkou Rysa na szkle poľskej speváčky Urszuly prespievala Paula Grečková zo Smižian a bronz si odniesol Vojtech Filip Kopko z Vranova nad Topľou, ktorý sa pri skladbe Derniére Danse francúzskej speváčky Indily sám doprevádzal na klavíri.

„Veľmi sa teším, že som vyhral, je to pre mňa veľký úspech. To, že som vyhral ma motivuje, aby som ešte viac cvičil,“ teší sa Matúš Gieci, ktorý svoj hudobný talent zdedil po oboch rodičoch, otcovi profesionálnom hudobníkovi a mame pochádzajúcej zo známej muzikantskej rodiny Jendruchovcov.

„Máme za sebou ďalší, už 27. ročník detskej speváckej súťaže Hviezdička. Tento rok sa zišlo skutočne silné zoskupenie veľmi kvalitných spevákov. Súťažili deti, ktoré sú nielen vynikajúcimi spevákmi, ale aj hudobníkmi. Venujú sa hre na hudobné nástroje a niektoré to predviedli aj počas finále. Je vidieť, že chcú spievať. My tento záujem o spev u nich vidíme nielen tento rok, ale aj po minulé roky, keď sa nám prihlásilo množstvo detí, ktoré chcú spievať. Toto nás veľmi teší a je to naša hlavná motivácia, dodávajúca nám energiu organizovať túto súťaž ďalej. Teraz sme síce skončili, ale pomaličky už štartujeme prípravy na nový ročník. Keďže je to taký dlhší proces výberu, súťaž prebieha počas celého roka. Z priebehu tohtoročného finále Hviezdičky sa tešíme a sme s ním spokojní,“ vraví spoluorganizátor a moderátor súťaže Vlado Železňák mladší..